Alle kan være med til fodboldgolf

Alle kan være med til fodboldgolf. Fodboldgolf er et spil, som kombinerer det bedste fra både fodbold og golf. Fodboldgolf stammer oprindeligt fra Sverige, hvor spillet er meget populært. Alle kan deltage uanset alder og kendskab til fodbold og golf. Spillet er sjovt og byder på meget morskab, og så er spillets regler ganske enkle og ligetil. Spillet går i al sin enkelthed ud på det samme som i golf. Den eneste forskel mellem almindelig golf og fodboldgolf er – som ordet også antyder – at golfbolden og golfkøllen er skiftet ud med en fodbold og et par friske ben.

Hver bane har, ligesom i gold, sit eget par dvs. et optimalt antal spark, et tee-sted, altså startsted, en fairway og en green. Banerne har alle 18 huller og selve længden på banen kan variere mellem 1,2 km – 1,7 km. Nogle kan også være længere. Sværhedsgraden er forskelligt på de forskellige huller. Den, der kommer igennem banen med færrest antal spark, vinder spillet. Et typisk spil for en gruppe på 6 tager ca. 1,5 – 2 timer. Fodboldgolf spilles mest i Jylland i følge DFGU – Dansk FodboldGolf Union. Der er 34 klubber rundt om i landet, hvor af 31 befinder sig i Jylland. 1 på Fyn og 2 på sjælland. Men Fyn og Sjælland er også så småt ved at komme med på banen. Når spillet har så simple regler, så er det en fantastisk god mulighed for at samle venner og familie. Alle kan være med til fodboldgolf – også selvom man måske har et lille handicap, er gangbesværet eller lign. Det kan nemlig også være muligt at komme på banen mange steder med enten rollator eller kørestol. Det kræver blot lidt ekstra tålmodighed og nogle armkræfter.

Fodboldgolf er et nyt, anderledes og sjovt spil. Alle kan være med til fodboldgolf. Det er derfor også ideelt til f.eks. firmaarrangementer, polterabender og familieudflugter – både store og små kan være med. Så I er sikre på at få nogle hyggelige og sjove timer sammen.

Fodboldgolf er et godt spil på mange forskellige måder. Det er måske en mere attraktiv måde, at blive introduceret til golfspillet for børn, som ellers ville have svært ved at skulle koncentrere sig om et almindeligt spil golf. Fodboldgolf kræver dog stadig koncentration og gode ben til at kunne styre bolden på rette vej. Men nogle baner har faktisk indbygget ”smuthuller” og ”nødgange”, så de mindste børn også kan nå igennem banen samtidigt med de andre og stadig have en sjov oplevelse. Sidst men ikke mindst, så er fodboldgolf også en god anledning til både at få motion men også masser af dejlig frisk luft.

Alle kan være med til fodboldgolf. Og det er sjovt for alle, store og små, unge og gamle. Det er en god aktivitet for hele familien, som både er lærerig. Men fodboldgolf er også sundt for både krop og sind. Børnene kan lære en masse gennem spillet, få motion og frisk luft og sidst men ikke mindst have en hyggelig og anderledes dag sammen med familien.

Et af de steder i Jylland, hvor fodboldgolfspillet dyrkes i stor stil er hos Nymarksminde i Vodskov. Her finder du en kreativ og spændende bane, som kan udfordre selv den bedste fodboldgolfspiller. Denne oplevelse må du ikke snyde dig selv for, hvis du kommer en tur til det nordjyske.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *