Det er gåsebillelarverne, som ødelægger græsset

En af sommerens store plager i de danske haver er gåsebillerne. Det er enhver haveejers mareridt, når der pludselig breder sig en række store gul-/brune pletter på græsplænen. Så ved de fleste godt hvad klokken har slået. Men med nogle få spadestik i græsplænen, kan man hurtigt få endelig vished, om det er de forhadte gåsebiller, som har invaderet haven.

Men faktisk er det egentlig ikke de voksne biller, man skal frygte. For det er nemlig deres afkom, gåsebillelarverne, som ødelægger græsset. Gåsebillelarverne ernærer sig ved at spise græssets rødder. Og det er derfor græsset går ud, med store brun/visne områder til følge.

Har man først fået besøg af gåsebillerne og deres larver, så er der kun en vej frem. Og det er hårdt arbejde. Det er nemlig ikke helt let at komme af med gåsebillerne igen.

Man kan starte med at gøre et stykke arbejde for at tiltrække en af gåsebillernes naturlige fjender, fuglene. Sæt mad ud til fugle og sørg for at holde husdyr så som hunde og katte væk fra haven, så de ikke skræmmer fuglene væk. Fuglene spiser bådå de voksne gåsebiller og gåsebillelarverne. Så det er en god måde at bekæmpe gåsebiller på.

Sørg desuden for at skabe nogle jordforhold i haven, som gåsebillerne ikke trives i. Og det vil i bund og grund sige, at der skal sørges for at jorden i haven hele tiden er våd/fugtig. Det er nemlig ikke noget, som gåsebillerlarverne trives særlig godt i. I værste fald kan det være nødvendigt at udskifte noget af havens jord, med noget jord, som holder godt på fugten.

Men ellers er det vigitge, at være vedholdende. For man kommer ikke sådan lige af med gåsebillerne fra den ene dag til den anden.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *