Sikker mail voldte os problemer

Jeg har her i firmaet en masse gode kollegaer. Og vi sidder hver især og arbejder/behandler personfølsomme data, som skal videresendes til offentlige e-mailadresser. Dvs., når vi har håndteret de forskellige sager, skal der sendes en sikker krypteret e-mail afsted. Det er denne opgave, der har voldt os store IT udfordringer. Da vi her i firmaet ikke selv har en decideret IT mand, har det været min kollega, Bente, der har ageret som intern IT administrator. Hun har ofte kunnet hjælpe med IT problemer til husbehov. Men desværre har hun ikke noget kendskab eller forudsætninger for at kunne opsætte sikker mail. Selvom diverse vejledninger fra internettet er fulgt, lykkes det ikke for os at få det opsat selv.

Til slut måtte vi smide håndklædet i ringen og ringe efter professionel IT assistance. Det skulle dog vise sig ikke at være så let som først antaget, da selv mange IT kyndige har problemer med at finde ud af hvordan, det skal installeres. Så efter vi havde prøvet at kontakte og haft besøg af forskellige IT mænd fra de nærmeste lokale IT butikker uden held, måtte vi på internettet og lede efter et professionel IT konsulentfirma. Det fandt vi i Systemservice fra Aalborg, da de fortalte, at de havde erfaringer og know how til, hvordan vores it system skulle opsættes – de var utrolig serviceminded og kunne hjælpe med at opsætte alle vores computere fra deres eget kontor igennem en fjernforbindelse. Så de sad simpelthen i en hel anden by og styrede vores mus og tastatur imens den komplekse installation og opsætning blev udført.

Efter selve installationen opsatte IT konsulenten vores Outlook til sikker mail med certifikat, så der nu kan sendes krypteret og signeret e-mails – ja og så var der oveni en rigtig god og kompetent telefonisk support efterfølgende, hvor mine kollegaer fik en kort vejledning i hvordan det rent praktisk virker i Outlook. Alt i alt en rigtig god oplevelse.

Da vi efterfølgende modtog fakturaen for det udførte arbejde fra IT konsulenten var det med rystende hånd at jeg trykke 2 gange på mailen, da det jo havde taget lidt tid at opsætte det på alle min kollegaers computere. Heldigvis blev jeg meget positiv overrasket da det (til vores held) viste sig at være et billig IT konsulent hus vi havde fået kontakt med.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *