Kender du Six Sigma?

Nogle affærdiger Lean og Six Sigma som det rene vås – men sagen er, at de basale principper om Lean og ikke mindst om Six Sigma er en af de væsentlige forklaringer bag den japanske industrielle revolution!

Det hele handler om at gøre tingene bedre – og det gælder ikke kun kvalitet på et fremstillet produkt. det gælder også arbejdsprocesser og arbejdsgange – og dermed handler Six Sigma også om at skabe et bedre arbejdsmiljø for alle involverede. En proces optimering er til gavn for alle – også i fag, der ikke producerer en direkte fysisk vare.

Læs mere om procesoptimering her: https://houseofsixsigma.com/procesoptimering/

Six Sigma er en meget stærk metode til dataanalyse, kvalitet og proces forbedring. Six Sigma er en disciplineret, data tilgang til at fjerne variation og fejl i processer. Målet er seks standardafvigelser. Dette beregnet mellem middelværdi og den nærmeste specifikationsgrænse.

Six Sigma fokuserer på at forbedre kvaliteten i forretningsprocesser gennem at eliminere variation. Six Sigma er data drevet, og anvender statistisk software til analyserne.

I for eksempel sundhedssektoren er Six Sigma oplagt, for her er fejl ganske enkelt ikke tilladelige. I værste fald kan fejl og afvigelser fra en norm medføre dødsfald!

Derfor er der også flere og flere i sundhedssektoren, der får øjnene op for de kvalitetsforbedringer, der er opnåelige med målesystemet og de modaktioner, der tages, når fejl opstår.

Hvd med dig og dit felt? Arbejder I med kvalitetsforbedringer og optimeringer? Benytter I Six Sigma?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *