havearbejde

Det er blevet tid til haven

Nu er det efterhånden blevet den tid på året, hvor det er tid til at komme ud i haven igen. Der er både gode solrige dage og grå regnvejrsfulde dage, så det gælder selvfølgelig lidt om at tilpasse sine udendørs aktiviteter, så de passer sammen med de danske vejrforhold, som altså som bekendt ikke altid er lige stabile.

Men vi nyder, at vi nu er gået mod lysere tider og at der er flere og flere dage, som indbyder til dejlige udendørs aktiviteter.

Der er nok at se til

Når man er hus og haveejer, er der stort set gøremål hele året rundt. Men et af de større vedligeholdelsesprojekter er arbejdet med haven. Vores hus ligger på en grund fra starten af 1970’erne og dvs., at tingene efterhånden har haft god tid til t rodfæste sig og vokse sig store. Derfor er der hvert år et større arbejde med at få beskåret træer og klippet hæk samt buske, ligesom vi også har nogle bede, hvor der altid er en del ukrudt, som skal fjernes. Og så har vi selvfølgelig også lige 600 m2 græsplæne, som løbende skal klippes for, at den tager sig bare nogenlunde præsentabel ud.

Der er ganske enkelt nok at se til.

Nogle gange tager arbejdet overhånd

Vi må bare erkende, at jobbet med at passe hus og have til perfektion samtidig med fuldtidsarbejde, tre børn, to hunde og fritidsinteresser indimellem godt kan forekomme som en nærmest umulig opgave.

Derfor har vi nogle gange også hyret en havemand, for at få styr på de største af udendørsopgaverne på grunden. Det har primært været klipning af vores hæk, som omkranser tre af grundens fire sider, at vi har haft hjælp til. Men vi har også hentet hjælp til f.eks. beskæring/fældning af træer og lignende opgaver, som simpelthen er for store og uoverkommelige for os selv at klare i en, i forvejen, travl hverdag.

Hjælp til arbejdet giver tid og overskud

Selvfølgelig koster det at hyre hjælp til nogle af opgaverne. Men det er penge godt givet ud. Det har nemlig vist sig som et kærkommen og tiltrængt pusterum, når vi en gang imellem kan ”trække stikket” og overlade noget af arbejdet til andre samtidig med, at vi ved, at vi kan stole på, at tingene bliver gjort ordentligt, og som vi gerne vil have dem.

Og det er her, at forventningsafstemning kommer ind i billedet.

Det er vigtigt at afstemme forventningerne

Det er nemlig vigtigt at aftale præcist, hvad det er, man gerne vil have lavet, hvad det skal koste, og hvad slutresultatet skal være. Så ved man, hvad man får for sine penge og den som skal udføre arbejdet ved nøjagtig, hvad der forventes af ham/hende.

På den måde får man det bedste resultat samtidig med at både arbejdsgiver og arbejdstager bliver tilfredse.

Når alt det hårde arbejde er ved at være udført, er det heldigvis en masse fornøjelse tilbage. Så kan man nemlig nyde nogle dejlige og velfortjente stunder udenfor, når eller det danske sommervejr tillader det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *