Et samfund af singler

Man kan ikke komme udenom, at der er flere og flere danskere, som lever som singler. Det kan måles og har i stigende grad været tilfældet.

Der er mange bud på hvorfor, vi i dag er endt i et samfund af singler.

Først og fremmest så er udfaldet af den høje skilsmisseprocent naturligvis at flere bor alene som single.

Dernæst så er der også flere, som vælger at leve singlelivet fremfor i et fast parforhold. Måske er det blevet sværere for folk i dag at acceptere at være bundet og kompromiserne, som er helt naturlige, i et parforhold, når nu samfundet prædiker selverkendelse og egne behov. Altså kan det være svært at forlige alt det man gerne vil leve op til og vil nå i livet med også at skulle leve sammen med en partner.

Hvorfor vælge livet som single?

Er du alene mod din vilje, kan dating være svaret
Er du alene mod din vilje, kan dating være svaret

Det er måske ikke alle, der ligefrem vælger det, men de der gør kan man måske undre sig over. For er alles drøm ikke at finde en partner, som man kan leve sammen med resten af livet? Lykkeligt til sine dages ende og alt det der.

Nej, det er ikke drømmen for alle. I dag er der sågar nogle, der går så langt som at blive gift med sig selv. Langt hen ad vejen så er det jo også den nemmeste løsning, for så skal man kun tænke på egne behov og opfylde ens egne ønsker og lyster. Man skal ikke gå på kompromis og man kan bare gøre, som det passer en. Det er i hvert fald sådan single klichéerne lyder.

Måske har alle bare ikke et behov for at binde sig til en partner og om ikke andet, så ikke resten af livet. Nogen vælger det og andre har sikkert et brændende ønske, om at det var anerledes.

En samfundstendens at være single?

Når der nu er så mange, som lever som singler rundt om i Danmark, så kunne man spørge, om det har noget at gøre med de andre samfundstendenser i tiden og om dette så er blevet endnu en samfundstendens.

For som mange er klar over, er vores samfund i dag i højere grad et samfund, som bærer præg af individualisering og altså et fokus på egne behov. Det kommer til udtryk ved at mange søger at realisere egne drømme, hvilket kan ende på bekostning af fælles værdier og et partnerskab. I højere grad er det muligt at leve uafhængigt af en partner.

Tydeligt ses denne mulige uafhængighed hos kvinder, i form af den øgede ligestilling. Alle har nu muligheden for at forsørge sig selv og ikke mindst herunder at få børn helt selv.

Så man kunne spørge, hvad skal en kvinde i øvrigt bruge en mand til i dag? Det kunne være en forklaring på at singlelivet kan være at foretrække eller blot er nemmere, da man her kan have egne drømme i fokus og ikke er afhængig af nogen. Dog kunne man tænke at det en dag vil ende i en modreaktion, hvor flere og flere begynder at værdsætte forholdet højere ift. ens prioriteringer og egne drømme.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *