Låsesmed på arbejde

Ingen flytning uden

Ingen bryder sig om at tænke på, at andre kan komme ind i deres bolig. Men ret mange mennesker er simpelthen ikke klar over, at de kan få omkodet deres låse, så uvelkomne gæster ikke har adgang til boligen. Vi ved heller ikke, at det faktisk er muligt at få omkodet alle slags låse. Det kan være låsen til hoveddøren, til postkassen eller til sommerhuset. Det kan være en fordel af få sine låse omkodet. Dels vil det gøre livet lidt nemmere, fordi det ikke altid være nødvendigt at have en nøgle til både hoveddør, døren til terrassen eller til bryggerset, som ofte fungerer som ’bagindgangen’ til vores huse.

Inden indflytning

De fleste mennesker er sådan set heller ikke bevidste om, at en omkodning af låse til huset bør ske, når de flytter ind i det. Vi køber en bolig, der måske koster mange penge. Det er jo en investering.

Men vi fuldfører ikke investeringen ved at få den sikret imod tyveri. Den sikreste måde at gøre det på er ved at få omkodet låsene. Opgaven er ikke kompliceret for låsesmeden. Der er mange låsesmede, som kan omkode låsene i dit hus på meget kort tid. Det behøver ikke at være en kompliceret operation, der varer flere dage.

Få tilbud fra en låsesmed

Så når du står og skal flytte ind i den nye bolig, så find en billig låsesmed som dette firma i København. Helst et par dage før, du skal flytte ind. Kontakt låsesmeden, og få ham til at give dig et tilbud på, hvad det vil koste at få lavet omkodningen. Det kommer jo lidt an på, hvor mange døre der skal omkodes. Og det kommer også an på, om du måske vil have et lidt mere kompliceret låsesystem i din bolig. Det kan en låsesmed give dig gode råd om.

Du kan fx vælge at få et system, hvor du kun skal bruge en enkelt nøgle til alle dørene i huset.

Du kan også vælge at få udskiftet alle låsene i boligens yderdøre. Det er jo, sådan at en stor del af husene vi flytter ind i, er bygget for mange år siden. Deres døres låse er ikke tidssvarende. Og det skal du gøre noget ved. Du kan få sat nye låse i dørene, som både er tidssvarende, og som sikrer dit hus. Nogle systemer kan endda kobles på en tyverialarm, hvis du vil have det. Men husk, en alarm er kun en alarm. Den advarer, men den forhindrer ikke en uheldig eller uønsket begivenhed.

Få et sikkerhedstjek

Så når du nu køber et hus. Så sørg for, at du får en låsesmed til at sikkerhedstjekke det. Han vil tjekke låse og nøgler i dørene. Det er nemlig ikke alle låse, der er robuste nok til at kunne holde en tyv væk.

Det er også fornuftigt at få lavet en omkodning eller en udskiftning af låsene, fordi dit forsikringsselskab kan i nogle tilfælde ændre jeres aftale, hvis det ikke bliver gjort. Faktisk er der forsikringsselskaber, der forlanger, at der sættes særlige sikkerhedslåse i dørene. Det kommer an på, hvor ejendommen ligger, og hvad den skal bruges til. Så: Tjek med både låsesmeden og forsikringsselskabet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *